Saturday, 31 December 2016

Keistimewaan VIVIX Shaklee

entry kali ni saya nak cerita pasal Vivix Shaklee.. apa khasiatnya.. apa kandungannya.. apa rasanya.. dan yang paling best, apa kesan sampingan kepada pengamal Vivix 😱



okay ni nama dia Vivix.. antara vitamin paling hebat dalam vitamin2 Shaklee yang lain..


Vivix tak sama macam vitamin lain yang berbentuk tablet atau soft gel.. Vivix berbentuk cecair.. berperisa anggur.. pekat.. saya pernah rasa.. masam2 sikit.. sedap sangat πŸ‘

APA KANDUNGAN VIVIX ?
πŸ‡Muscadine Grape
telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria

πŸ‡ Purple Carrot
kajian telah menunjukkan kandungan anthocyanins yang terdapat dalam lobak ungu mempamerkan banyak aktiviti biologi termasuk anti oksidan, anti radang, anti mikrobial dan anti carcinogen

πŸ‡ Elderberry
mengubatu simptom flu terutama sekali influenza B.. elderberry mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan jantung..

πŸ‡ Polygonum Cuspidatum
membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan

FOKUS UTAMA VIVIX TERHADAP KESIHATAN

✔️ Kerosakan DNA
 ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki selular DNA yang rosak akibat diserang oleh sejuta serangan radikal bebas setiap hari

✔️ Pengawalan Genetik
ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selular

✔️ Pengeluaran Tenaga
ramuan Vivix menggalakkan biogenesis ( pembentukan baru ) mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga dalam sel dan seterusnya menjadikan badan bertenaga

✔️ Penimbunan Protin AGE
ramuan Vivix adalah 10x lebih kuat dari resveratrol untuk melambatkan pembentukan protin AGE

VIVIX MENJAGA KESIHATAN KESELURUHAN
- kesihatan jantung
- kesihatan otak
- kesihatan sistem imun
- kesihatan sendi
- perlindungan anti oksidan
- peningkatan tenaga
- peningkatan kesihatan dan kesejahteraan
- penyakit kronik seperti kanser
- diabetes


now dah tahu kan khasiat Vivix? tak semestinya orang sakit je perlukan suplimen, orang sihat lebih lebih lagi perlukan suplimen supaya dapat maintain kesihatan tu..

next entry saya akan tulis tentang testimoni2 Vivix.. terlalu banyak testimoni Vivix yg berjaya bantu ramai pesakit2 kronik..
nantikan πŸ˜‰

jika berminat dan ingin dapatkan Vivix, sila hubungi saya

HUBUNGI SAYA UNTUK MENDAPATKAN SHAKLEE ANDA..
FIRNA FAUDZI  017 3691369
FACEBOOK : FIRNA FAUDZI

INSTAGRAM : firna_faudzi


Sunday, 4 September 2016

Promosi Best Shaklee September 2016

Hai semua.. memandangkan dah masuk bulan September.. saya nak umumkan promo Shaklee untuk bulan September 2016 ni.. ada yang belum tahu lagi? meh sini saya nagitahu.. yang pasti promo yang sangat best! dan saya orang paling ternanti-nanti promo macam ni!



yeayyyyyy! promo ESP & VITA C tau! 

BELI 2, DISKAUN 5%
BELI 6, PERCUMA 1

Semenjak saya kenal dengan Shaklee ni bulan 5 haritu, saya tak pernah miss lagi minum ESP & makan VITA C ni. sebab apa? sebab best sangat! saya sendiri dapat rasa perubahannya.. meh sini la saya cerita apa yang best sangat tu!

ESP SOY PROTEIN
- menghilangkan kulit wajah yang kusam.. muka jadi glowing
- menghilangkan parut dan bekas jerawat
- mengurangkan masalah rambut gugur
- memberi tenaga berpanjangan
- menyebabkan awet muda
- penting untuk pembinaan otot , kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain
- baik untuk hormon
- merendahkan paras kolesterol
- mencegah risiko osteoporosis
- mencegah sakit jantung
- baik untuk prostat
- berupaya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser
- baik untuk pemulihan uterus, ovari, dan menopaus
- merangsang pembentukan semula kulit 
- mengurangkan kedutan
- agen anti penuaan
- mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot
- mempercepat penyembuhan luka
- membaiki pigmentasi
- membaiki masalah rambut gugur
- membaiki memori

haaa banyak sangat kan kelebihan ESP SOY PROTEIN ni.. okay jom baca keistimewaan VITA C pulak..

SUSTAINED RELEASE VITA C 
- membentuk kolagen
- menghalang otot menjadi lembik
- memperbaiki simptom pendarahan
- mengurangkan masalah gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar
- peningkatan sistem imun 
- membina sel darah merah untuk penyerapan zat besi 
- membantu sel darah putih menentang bakteria
- mengurangkan masalah alergy
- mengurangkan simptom selsema
- memerangi kanser
- mampu meningkatkan interferon semulajadi 
- merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser
- membuang kimia bahaya dari tubuh
- menghapuskan radikal bebas sebelum menyerang sel
- mencantikkan kulit
- menyekat pembentukan pigment
- mencerahkan kulit
- mengurangkan masalah jeragat
- memperbaiki insomnia
- mengekalkan kolesterol sihat
- mengekalkan kapilari darah yang sihat
- menghalang pendarahan dalaman

fuhh banyak sangat ni.. haha.. apa lagi, jangan lepaskan peluang best ni! banyak tau testimoni yang dah berjaya dengan vitamin Shaklee.. jom tengok satu-satu






























jom ubah!

HUBUNGI SAYA UNTUK MENDAPATKAN SHAKLEE ANDA..
FIRNA FAUDZI  017 3691369
FACEBOOK : FIRNA FAUDZI
INSTAGRAM : firna_faudzi




Tuesday, 30 August 2016

Pengalaman Menyertai Bengkel Nutrisi

Assalamualaikum.. selamat pagi..
dah lama sebenarnya saya nak tulis entry pasal ni tapi tak sempat.. harini baru lah ada masa nak type.. 
pernah dengar Shaklee? haaaa haritu saya pegi HQ Shaklee di Sunway Pannicle sebab ada Bengkel Nutrisi.. Ya Rabbi,, seronoknya bukan kepalang.. rasa macam nak pergi lagi.. macam-macam yang saya belajar kat sana..



Ilmu yang sangat bermanfaat.. dari produk2 Shaklee sehinggalah ke kepentingan nutrisi untuk badan .. eh banyak lah. nak menjual takboleh sembarangan.. melibatkan kesihatan orang ni.. semua kena ambil tahu..

ni masa take 5.. penganjur ada sediakan Mealshake dan Performance Drink.. sebab tak pernah cuba kan,so saya ambil kesempatan  ni untuk rasa.. saya campurkan Mealshakes dan Performance Drink.. memang sedap.. tak pernah saya rasa bertenaga semasa belajar walaupun dah petang.. hihi penangan Performance Drink la ni.. memang sedap rasa nya.. Mealshakes rasa vanila.. Performance Drink rasa oren..
take 5 kedua pulak, penganjur sediakan ice blended Mealshakes.. peh sedap! rasa aiskrim vanila..



tadaaaaa.. ni la hasilnya dari pagi sampai ke petang saya join bengkel nutrisi ni.. saya dah diiktiraf.. hehehe.. ilmu dapat, pengalaman dapat, sijil pun dapat..


kebetulan masa saya pergi HQ Shaklee tu, ada Lucky Draw.. disebabkan saya beli barang Shaklee banyak, so saya layak join cabutan bertuah tu. ni lah hasilnyaaa..Alhamdulillah.. saya menang Water Pitcher Shaklee.. apebende ni? ni penapis air mudah alih saya panggil dia.. sesuai untuk orang yang selalu travel..
tak pastikan kebersihan air kat sesuai tempat tu, so kita tapis dulu.. yang uniknya, masukkan air paip pun bole,, nanti lepas tapis boleh terus minum..

 syoknya jadi ahli Shaklee, senang-senang je dapat barang free.. nak makan vitamin free? boleh.. hubungi saya dulu.. saya ajarkan..


HUBUNGI SAYA UNTUK MENDAPATKAN SHAKLEE ANDA..
FIRNA FAUDZI  017 3691369
FACEBOOK : FIRNA FAUDZI

INSTAGRAM : firna_faudzi




Monday, 29 August 2016

Skincare yang Terbaik Pernah Saya Cuba

Hai semua! Saya nak share sikit tentang skincare yang saya tengah pakai sekarang.. NutriWhite Shaklee !! sebelum-sebelum ni macam-macam skincare yang saya dah cuba.. tapi semuanya indah khabar dari rupa.. huhu.. biasalah kan.. ada yang saya pakai, kulit jadi mengelupas.. ada yang hidung semakin banyak blackhead.. ish geram! sebelum saya cuba NutriWhite ni, saya ada pakai skincare yang popular sekarang.. tapiiii.... menghampakan.. hampir setengah tahun la jugak saya pakai jenama tu.. tiada sebarang perubahan pun..

so saya cuba pulak NutriWhite ni.. yang ni gambar Foaming Cleanser NutriWhite.. saya baru pakai lebih kurang sebulan.. tapi apa yang saya perasan, hidung saya yang teruk dengan blackhead ni semakin licin jadinya! hampir selesai masalah 'hidung berduri' ni.. 



pakai sekali terus jadi cantik?? no no no.. ini bukan magic.. SKINCARE YANG SELAMAT IALAH YANG LAMBAT KESANNYA.. kenapa?? sebab sel dalam badan kita mengambil masa 90 hari untuk renew.. so, kesannya akan nampak secara perlahan-lahan.. kalau kesan yang cepat tu, kemungkinan skincare tersebut mengandungi banyak bahan kimia.. muka kita tak elok kalau banyak sangat bahan kimia okay.. untunk jangka masa panjang, sangat tak bagus..


meh la saya cerita sikit pasal NutriWhite Shaklee ni.. 




BAGAIMANA NUTRIWHITE BEKERJA?
  • MENGHALANG kerosakan matahari dan alam sekitar dengan aktif. melindungi kulit anda dari gelap kesan sinar cahaya matahari da UV. 
  • MENYEKAT rupa pigment gelap dari sel-sel kulit asas daripada memindahkan kepada lapisan atas, membantutkan kemunculan tompok-tompok hitam
  • MENCERAH naungan dari melanin yang sedia ada, yang membawa kepada wajah yang lebih rata dan lebih cerah.
  • MEMPERBAHARUI dengan cepat, mengeluarkan sel-sel mati, mencerahkan dan kulit lebih glowing.
  • MENGURANGKAN rupa pigment gelap dalam kulit untuk mencegah kulit kusam. 

KEISTIMEWAAN NUTRIWHITE
  • dibangunkan oleh saintis dan pakar-pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika Syarikat
  • 3 tahun pembangunan produk
  • pemilihan bahan aktif dan mentah. dipilih di 16 buah negara
  • ujian yang menyeluruh
  • unik, pengwujudan eksklusif pelbagai dimensi pendekatan untuk pemutihan 
  • ramuan gabungan yang optimum
  • selamat dan berkesan
  • vitamin c derivatif (ascorbyl / glucoside ) ramuan selamat dan terbukti yang digunakan dalam formula untuk mendapatkan manfaat yang maksimum tanpa risiko kesan sekunder
  • paten-pending whiten-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk lebih memutihkan, mencerahkan dan lebih glowing.. 






1- NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser
2- NutriWhite Action Makeup Remover
3- NutriWhite Soothing Radiance Whitening Softener
4- NutriWhite Daily Defense Whitening Essence 
5- NutriWhite Spot Whitening Treatment
6- NutriWhite Daytime Whitening Lotion
7- NutriWhite Overnight Renewal Whitening Cream


NUTRIWHITE GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER

🌸 membersihkan dan menyegarkan kulit
🌸 rumpai laut menghilangkan kotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
🌸 Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
🌸 Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
🌸 lembut dan menyegarkan

NUTRIWHITE ACTION MAKEUP REMOVER

🌸 menjadikan kulit licin, lembut dan berseri
🌸 Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
🌸 Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
🌸 lembut, tidak berminyak, dan kulit akan kelihatan lebih berseri
.
NUTRIWHITE SOOTHING RADIANCE WHITENING SOFTENER

🌸 ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
🌸 kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
🌸 Kudzu menegangkan dan mencerahkan
🌸 Marshmallow melembapkan
🌸 ia sangat berkesan

NUTRIWHITE DAILY DEFENSE WHITENING ESSENCES

🌸 Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
🌸 Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigment
🌸 kacang soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok hitam
🌸 Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
🌸 vitamin c aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
🌸 lembut dan mudah diserap oleh kulit


NUTRIWHITE SPOT WHITENING TREATMENT

🌸 memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
🌸 kuasa pencerahan dari Likuoris dan Peony, amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
🌸 Cats Claw menegangkan kulit
🌸 vitamin c aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit
🌸 kulit lebih halus


NUTRIWHITE DAYTIME WHITENING LOTION

🌸 licin, kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan dari cahaya matahari
🌸 Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit , pelembap bertindak daripada semua sudut
🌸 melindungi daripada kesan cahaya matahari
🌸 membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran
.

NUTRIWHITE OVERNIGHT RENEWAL WHITENING CREAM

🌸 memperbaharui dan mengembalikan keremahaan kulit sewaktu tidur
🌸 Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
🌸 Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
🌸 vitamin c aktif mengurangkan tompok hitam, mengembalikan keserian wajah
🌸 di waktu pagi, terasa kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri


haaa banyakkan kelebihan NutriWhite ni.. rugi kalau tak dapatkan..

HUBUNGI SAYA UNTUK MENDAPATKAN SHAKLEE ANDA..
FIRNA FAUDZI  017 3691369
FACEBOOK : FIRNA FAUDZI


INSTAGRAM : firna_faudzi


Sunday, 7 August 2016

Masalah Alahan Kepada Sabun Basuh Pinggan

assalamualaikum dan selamat pagi. :)

Memandangkan saya mula menggunakan produk-produk Shaklee kerana ingin merawat masalah alahan saya,, so harini saya ingin kongsikan kepada anda semua tentang masalah alahan..

saya mengalamai masalah alahan kepada sabun basuh pinggan.. ada ke masalah macam tu? mestilah ada.. sesetengah orang memiliki kulit yang sangat sensitif kepada bahan kimia lebih-lebih lagi pada bahagian tangan.. jadi, untuk mengatasi masalah tersebut, tangan-tangan yang alahan kepada bahan kimia tersebut sangat memerlukan produk yang berasakan organik, iaitu produk daripada tumbuh-tumbuhan dan bebas bahan kimia.. apa yang akan terjadi kalau kulit yang sensitif ini terkena produk yang mengandungi bahan kimia?
  • kulit akan menjadi kering
  • kalau tidak dirawat, kulit akan mudah merekah dan koyak
  • kulit akan mengelupas
  • timbul biji-biji pada kulit yang menyebabkan gatal-gatal yang amat
bukan senang okay nak rawat masalah macam ni.. lagi-lagi macam saya yang dah teruk ni.. sebelum saya jumpa Shaklee, macam-macam usaha dah saya cuba,, semuanya tak menjadi.. 
  1. saya pernah jumpa doktor pakar kulit.. tapi saya hanya diberi krim sapu.. memang okay.. tapi bila saya terlupa nak sapu sehari dua, mula lah gatal-gatal tu naik balik.. so tak sembuh sepenuhnya..
  2. saya pernah beli krim di farmasi.. memang baik jugak.. saya lupa apa nama krim tu.. bila dah baik, so saya selalu lah beli krim tu, bila gatal-gatal, saya akan sapu.. tapi akibatnya? kulit saya jadi nipis,, rupa-rupanya krim tersebut bersifat menghakis.. saya tak tahu krim tu bersifat menghakis.. akak kerja farmasi tu pun tak bagitahu so saya pun tak tahu.. so sekarang kulit saya semakin nipis.. lagi lah senang nak merekah dan koyak.. seram kan.. huhu
  3. saya  pernah beli sabun online.. katanya sabun tu boleh menyembuhkan gatal-gatal,, tapi bila saya guna,takde effect langsung.. kecewa..
  4. usaha terakhir, saya jumpa Shaklee..
bila saya google, saya dapat tahu Shaklee ada mengeluarkan sabun yang mengandungi 100% organik.. so saya tak fikir panjang, saya terus beli.. 4 barang yang saya beli dari Shaklee.





Hand Dish Wash Shaklee - sabun cecair yang 100% mengandungi bahan organik.. sesuai untuk mencuci pinggan mangkuk.. sesuai juga untuk kulit yang sensitif kepada bahan kimia.. berbau wangi,, sangat menjimatkan,, (saya beli awal bulan 5, sampai sekarang dah bulan 8 pun tak habis-habis lagi)


Vita C Shaklee- vitamin c berupa tablet.. mengandungi 500mg setiap tablet.. vita c sangat bagus untuk merawat luka dan memperbaharui sel dalam badan.. sesuai untuk saya yang mengalami masalah kulit nipis..



ESP - Energizing Soy Protien Isolate Powder.. minuman berperisa soya.. sangat bagus untuk sistem pertahanan badan.. jadi ESP juga membantu untuk merawat masalah alahan saya.. 



Herbal Blend - losyen yang mengandungi menthol.. so setiap kali tangan saya gatal, saya akan sapu losyen.. cepat-cepat gatal-gatal tu akan hilang..
so sekarang masalah alahan saya semakin pulih.. saya sangat-sangat syorkan kepada sesiapa yang ada masalah alahan macam saya untuk menggunakan Shaklee.. memang berkesan..



HUBUNGI SAYA UNTUK MENDAPATKAN SHAKLEE ANDA..
FIRNA FAUDZI  017 3691369
FACEBOOK : FIRNA FAUDZI
INSTAGRAM : firna_faudzi



Fully Design By Izza sakura | For Firna faudzi 2016 ©| Best View: Google Chrome